Forårskuld/ C-kuld på vej


Så er det medio januar 2017 og Sonja er gået i løb


Planen er, at hun skal parres når hendes progestronniveau viser at hun er "klar". Det plejer at være ca 10-12 dage efter første dag med synligt blod.


Vi har fundet en super hanhund, William, som vi skal besøge når det rette tidspunkt indfinder sig.


Når parringen er veloverstået, så er det bare at vente og passe godt på Sonja.


Efter parringen "svæver" de befrugtede æg rundt i æggestokkene. De hæfter sig første til livmodervæggene ca 21-25 dage efter parringen, og det er i denne periode at tæven skal ro og ingen overraskelser.

Lidt om Sonja


Sonja alias Alhede, blev født som den ene af to tæver i Bellas første kuld. Kuldet blev født en tropenat d 9.juni 2014. Det bestod af de nævnte to tæver, samt fem fine hanhunde. De blev født i stuen og opholdt sig de første uger i stue og køkken/alrum. Sommeren 2014 var varm, så meget hurtigt fik hvalpene adgang til vores store træterrasse og selve haven.

Vi havde besluttet, at vi gerne ville beholde en tæve, og da der kun var to at vælge imellem, valgte vi den, der i det ydre mindst lignede Bella.


Det valg har vi aldrig fortrudt.

Sonja er den blideste og kærlige hund, man kan ønske sig. At hun så tillige er en smukt bygget hund med tæt gylden pels, velsatte ører, dybe brune øjne er jo ikke at kimse af. Hun er en perle, som bestemt vil levere velbyggede og sunde hvalpe, hvis alt går vel.


Sonja DK09811/2014  Sundhed.

HD B

AD 0

HD Index pr 05.01.17  108

HD Index sikkerhed     0,569

GR-Pra1/Pra-DNA  Fri grundet forfædres DNA

GR-Pra2/Pra-DNA  Fri grundet forfædres DNA

Ichthyosis  Bærer

Øjenlysning  Fri  13.12.2016


Lidt om William alias Cathitre Prins King


Hanhunden vi har valgt, er udvalgt blandt smukke, racetypiske og sunde eksemplarer af Golden Retriever racen. Vi skulle finde en, der var fri af Ichtyosis, da Sonja er bærer af genet. De kommende hvalpe vil derfor ikke lide af denne skællidelse. De kan enten være helt fri eller bærere.

For os er temperamentet vigtigt, en harmonisk,"glad", nysgerrig, venlig og tillidsfuld hund er et must.

William er far til flere kuld, alle fine, sunde og venlige hvalpe/hunde.

At han så bor nær ved, i Skovlunde, er en ekstra fordel, da Sonja skulle parres to gange med en dags mellemrum.


Sundhed William/ alias Catithre Prince King DK05214/2014

HD  A

AD  0

GR-pra1  fri

GR-pra2  fri

Ichthyosis Fri

Øjenlysning fri  27.01.2016


   

Så blev Sonja parret med William.

Og så er det blot at væbne sig med tålmodighed. Lige nu er Sonja som hun plejer, kælepotte og altid med noget i munden. Især når hun blive rigtig glad, får besøg, når vi kommer hjem skal hun fluks finde noget at tage i munden. Det kan være legetøj, et kødben eller gulvkluden hvis den ligger lige for !

Man kan få en dyrlæge til at mærke på hende ca 23 dage efter parringen, men jeg synes det er sjovere at følge hendes adfærd og specielt en ændret adfærd i fald hun bliver med hvalpe. Man kan scanne og senere røngtenfotografere, hvis man synes det er nødvendigt.

Når det så er sagt, så vil vi om ca en måned kunne se at hendes bugmål øges og at dievorterne ændre farve og størrelse. Om 14 dages tid skifter vi hendes kost fra almindelig kvalitetsfoder til et hvalpefoder, som indeholder mere protein og som de eventuelle hvalpe skal fodres med når de når dertil.


Så er vi på dag 28

Vi har skiftet til hvalpefoder og det nyder hun. Vi har den rutine om morgenen at hun efter at ha spist sin tørfoder med fiskeolie får en lille portion yoghurt naturel og en morgenmandel. Begge hunde kigger på køleskabet og op på hylden, hvor mandlerne står indtil de har fået deres morgencomplet.

Vi har pt. fået to henvendelser fra familier, som gerne vil reservere en hvalp.


Og nu til det afgørende spørgsmål. Er hun drægtig eller er hun ikke ??

Svaret svæver stadig i vinden, men men Sonjas bugmål var på dag 16 = 65cm, i dag på  dag 28=70cm.

Om 5 dage vil jeg vide det med sikkerhed.


Usikkerhed

Der er mange usikkerhedsfaktorer, når man vil avle seriøst. Først og fremmest om den tæve man satser på er egnet. Det ved man først når hun er ca et år og er blevet hofte og albuefotograferet. Man avler af etiske grunde ikke på hunde med dårlige hofter og albuer, Dernæst skal hunden øjenlyses, for at sikre at den ikke lider af arvelige øjenlidelser.

At tæven har et godt sind er næsten det vigtigste, hun skal være venlig, nysgerrig, samarbejdende og socialiseret.

Desuden skal hun være racetypisk, hvilket vil sige at hun skal kunne videreføre de egenskaber, både fysisk og mentalt, som kendetegner netop denne race.

Så skal der findes en egnet hanhund og man skal lave en parringsaftale. Så skal hun parres når hun er "klar". Parringen skal gentages to gange med en dags mellemrum. Dette er jo nemt hvis hanhunden bor i nærheden, men det er ikke altid sådan det er. Mange kører langt, overnatter i sommerhuse eller B&B, hvilket i sig selv kan være stressende for tæven. Selve parringen kan gå let og uden problemer, men mange gange tager det tid inden det lykkes og nogle gange må man ty til inseminering, hvilket involverer en dyrlæge.

Og så skal man vente og sørge for ro og normal dagligdag.

Det er der vi er nu.


Fortsættelse følger på side C-KULD fortsat


Billederne nedenfor er alle af Sonja. Det første er fra i dag, hvor hun hviler ud efter morgenens gåtur. Hun er altså blevet lidt" vommet"!!!!


Klik på billederne, så bliver de store.