Bella og Sonja med deres yndlingsnummer: Hund på sten. Dog lidt ukoncentrerede..

Så er der ca 10 dage til termin. Bella har fået anden ormekur og vi har klippet pelsen omkring dievorterne. Det se ikke så kønt ud, men det virker. Hun er stadig med på de daglige gåture, lunter afsted og snuser som hun plejer.

Så er det 1. juli og Bella er synligt vokset i omfang. Hun er meget kontaktsøgende og lidt langsom i optrækket.


I dag, d 3.juli måler bugomfanget 84cm mod 73cm inden hun blev parret..

Jeg vil måle hendes legemstemperatur i dag, så jeg ved hvad hendes normal temp. er og i morgen skal hun have sin anden ormekur.

Jan går i gang med at bygge fødekassen.

Bellas normaltemperatur er i dag 37.7grader

Så skete det vi havde ventet på.


Den 19. juli kl 20:54 blev en stor dreng født, herefter fulgte dreng, pige, dreng, dreng, pige og pige. Festen sluttede kl 02:10. Fødslen gik fint, Bella gjorde det en tæve skal og vi støttede op, sugede slim og fostervand, gnubbede dem tørre og hjalp med at lægge de små til mælkebaren.

Dagen efter viste det sig, at vores mistanke om, at en af hvalpene var født med ganespalte, holdt stik. Han måtte aflives, ØV ØV.

Den sidste tæve, der blev født to timer efter de øvrige, vejede kun 165 gr, mod de øvriges vægt mellem 315 og 390 gr. På trods af intensiv læggen til, ekstra varme og mælkeerstatning, holdt hun op med at trække vejret i morges efter tre dage  uden at tage på.

Bella var ikke interesseret i hende og prøvede flere gange at lægge hende udenfor fødekassen.

Det er somom den uro hendes tilstedeværelse udløste hos Bella forsvandt, da lille Bitten, som vi kaldte hende, var væk.

Så status er så at vi har to tæver, rød og lilla, samt tre hanner, brun, blå og sort.Og de er pæreformede og trivelige så det er en lyst. De har allerede taget ca 200gr på hver siden fødslen.


Her er så lidt billeder fra før, under og efter d. 19. juli.

Så er det blevet dag 9.

Hvalpene spiser, sover, møver rundt i kassen og har det pragtfuldt.

De har mere end fordoblet deres fødselsvægt og man kan så små ane sprækker til øjnene.

Jeg har lige afspille lyd-cd for at høre lydene. Ved godt de ikke kan høre endnu, men ville lige teste. Det satte voldsomt skub i Sonja, hun kiggede sig forvirret rundt og vejrede undrende. Hvalpene begynder at kunne høre efter ca. tre uger, så der er lidt tid endnu.OBS !  OBS!

Vi vil have Åbent Hus søndage i august og september. Fra kl 14-16. Meld gerne hvor mange I kommer.

Glæder os til at se jer og vise vidunderne frem.

Så er vi på vej ind i tredie uge.

Det er vildt hvad der sker på så kort tid. Lydene fra kassen har ændret sig, der gryntes, småhyles og et enkelt bjæf er nye aspekter i lydtapetet. Lige om lidt sætter jeg Kaarups lyd CD til hunde på repeat.

Og så det store, de har fået øjne og nu sker der noget. De famler stadig lidt i blind, men orienterer sig mod lys og hinanden.

Når de har spist er der en voldsom kommers i kassen. De har fået små bamser og puder, som de møver henover og gnasker/smager lidt på. Inden de finder et sted at putte sig har de afprøvet de fleste hjørner, hinandens maver, rygge og puderne. Efter en tid svinder lydene hen og der bliver ro, kun afbrudt af et lille bjæf, hyl eller grynten.

Vi har haft besøg af børnebørn, både de store og de små. Bella er helt afslappet med det hele.

Så vil jeg lige præsentere hvalpene:

Grøn dreng : Mr.Boristhe Great

Blå dreng : Mr.Basse the Best

Sort dreng : Mr. Bom the Tayler

Rød pige : Miss. Bertha

Lilla pige : Miss. Bellis.

Disse navne samt kennelnavnet, GoldenFantastic er de navn, som kommer til at stå på deres stambøger. Når de flytter hjem til deres blivende hjem, så er det selvfølgelig ejerne, der bestemmer kaldenavnet.

Så blev det første åben hus dag. d. 07.08.16.


Vi fik besøg af to superfamilier, og den sidste tæve blev reserveret.

I går kom en ligeså fin familie forbi og reserverede/købte den anden tæve. Hun skal til Lichtenstein og den anden tæve skal til Østerbro.

Den sidste familie kom ligeledes fra Østerbro og var interesseret i en af hanhundene. De har ikke meldt tilbage endnu.

Det har været en god dag, nogle gode dage.

Vi er jo spændt på om der er interresse for vores hvalpe og bliver så glade, når vi oplever at ressoursestærke og velovervejede mennesker henvender sig til os. Vi vil det bedste for vores guldklumper og sender dem ikke videre for enhver pris.

B-kuld

Medio 2016