C-Kuld 2017

Sonjas første kuld

Dette billede er taget i dag d 23.02.2017 på stranden ved Gilbjerghoved.

Det er i dag 33 dage siden Sonja blev parret med William og nu er vi sikre på at hun er drægtig. Hendes bugmål er øget fra normal, 65 cm til i dag 75 cm og hendes krop ser "stor" ud.

På denne side kan man følge hendes drægtighed, som forhåbentlig ender med fødsel omkring d 23. marts.

Hvis alt går vel, vel at mærke.

Der kan ske så meget, som jeg ikke vil komme ind på nu, da jeg i bund og grund er et optimistisk menneske og ikke plejer at malen fanden på væggen.


Det er nu man kan henvende sig hvis man er interesseret i at høre nærmere og eventuelt reservere en hvalp.

pt. har jeg to reservationer.


Så er det blevet d 14. marts og vi er på dag 54, 9 dage til termit.

Jan er ved at sætte fødekassen op i stuen, hvor hvalpene og Sonja skal opholde sig de første tre - fire uger.

På torsdag, d 16. marts skal hun have sin anden herpesvaccination og et tjek hos Stine dyredoktor. I den forbindelse får vi telefonnummer til vagthavende dyrlæge i tilfælde af behov for hjælp.

Sonja er nu tung og stor. I dag er hendes bugmål øget med 20 cm til 85cm. En erfaren opdrætter skønner mellem 7 og 9 hvalpe. Lad os nu se.

Sonja kommer ikke længere med på de lange ture, men bliver motioneretpå kortere ture, hvilket hun er tilpas med.


Man kan også følge livet i kennel Golden Fantastic på Facebook siden

Kennel Golden Fantastic.


PT er jeg fire reservationer.

Så stor er Sonja i dag.


Så blev det den 20 marts 2017 og vi har syv sunde fine pølser liggende i hvalpekassen. To tæver og fem hanner.


Lidt historik omkring de sidste par dage.


Natten mellem fredag d 18 og lørdag d 19 blev vi vækket af, at Sonja peb og var urolig. Sonja piber normalt ikke!! Men det gjorde hun den nat, så jeg flyttede dynen ned på sofaen og vi havde en meget urolig nat. En halsende hund, der ville ha potekontakt konstant.


Det blev morgen og uroen fortsatte. Selvom der var fem dage til forventet fødsel var der så mange tegn, der pegede på, at nu sker det nok snart noget.

Vi gjorde stuen, hvor vi havde planlagt at fødslen skulle foregå klar. Vi kalder det ikke stueopdræt for ingenting.

I løbet af eftrmiddagen var der stedse flere tegn på noget i gærde. Bella blev sendt på aflastning og alt var klar. kl 17 konstaterede jeg at slimproppen var gået og nu vidste vi med sikkerhed at fødslen var i gang.


For at gøre en lang historie kort så blev første hvalp født kl 19 og sidste kl 01.02, alt gik som det skulle med lidt stress undevejs og glædesudbrud når fine livlige vapser så dagens/nattens lys.

I dag på dag to er alt vel,

Sonja er fantastisk og hvalpene  dier, som de skal.

Mht stambogsnavne kører vi et Harry Potter tema på opfordring af Elvira vores dejlige barnebarn. Så nu har vi Harry Potter, Hermione Granger og fem andre fra Potter universet liggende i kassen sammen med Sonja (fra Saxogade!!)


Så blev det dag 6 og alle stortrives.


Mormor Bella er kommet hjem og efter lidt knurren og gøen, faldt der ro over mor og datter. Sonja skulle markere at hvalpene er hendes og Bella skulle acceptere, at hun nu var mormor, med alt det herlige, det indebærer !

Taler af egen erfaring.

Hvalpene vokser, sover dier og små piber både når de sover og også mens de dier.

Jeg skal sy nogle små puder, som skal ligger rundt i kassen, så de kan træne deres motorik, når de skal forcere dem.

Jeg har lavet et "kæleskema", hvor vi krydser af, når der er blevet kælet. Mens de er så små er det ikke altid helt let at huske hvem man lige har nusset med. Så ingen gemt ingen glemt.


Dag 10.

Nu kigger vi spændt på de små øjensprækker, som gerne snart skulle åbne sig. Når Hvalpe "får" øjne betyder det ikke, at de kan se fra dag et. Deres syn er sløret og ufocuseret. Men nu har de yderligere en sans at orientere sig ved hjælp af.

Hvis nogen har studset over vores kæleskema, så kan jeg fortælle om den ændring, der er sket med hvalpene i de 10 dage de har levet. Ud over at de er vokset fint, så falder de til ro, hvis de hyler og er lidt urolige. I starten sprællede og hylede de endnu mere når vi tog dem op. Nu putter de ansigtet tæt på vores og prøver at sutte på næse, hage eller hvad der er i nærheden.


Nu vil jeg så præsentere hvalpene med navn og farve. Billeder af de enkelte hvalpe kommer snarest. De er megasvære at få et godt billede af, men vi prøver.


1. fødte kl 19:00 Harry Potter, Lilla dreng, startvægt 420gr, i dag 810gr


2.fødte Kl 22:00  Rubeus Hagrid, Sort dreng, startvægt 520gr, i dag 1050gr


3. fødte kl 22:22  Ron Weasley ,Gul dreng, startvægt 435 gr, i dag 830gr


4. fødtekl  22:35 Albus Dumbledore, Blå dreng, startvægt 470 gr, i dag 1050

 

5. fødte kl 23:21 Hermione Granger, uden halsbånd, startvægt 420 gr, i dag 850gr


6. fødte kl 00:21 Cedric Diggory, Rød dreng, startvægt 420gr, i dag 770gr


7. fødte kl 00:56 Lilly Potter, Hvid pige, startvægt 380g,r i dag 700gr


Disse navne kommer på deres stamtavle sammen med kennelnavnet. Deres kaldenavne bestemmer I jo selvfølgelig selv.

I næste uge bliver de registreret i DKKs register og de skal ha deres første ormekur. Ormekur får de fordi evn.t orm overføres via modermælken, Sonja skal derfor også behandles.


Så er det blevet d 2.april og vi er femten dage gamle.

Der soves stadig meget men der er begyndt at være interaktion mellem hvalpene. De kan nu se hinanden og de reagere på bevægelse i kassen, så prøver de at "møve" sig i den ønskede retning.

På billederne ovenfor er de lige blevet vejet, soigneret og fået skiftet tæpper. Der trætter og kræver at vi ligger i klump, lig med tryghed. I næste uge får vi hvalpebesøg hver dag og vi glæder os til at møde de mennesker, der er interesserede i Harry Potter kuldet.