Vigtig læsning !


Beslutningen om at indlemme en hund i familien er en stor beslutning. I bedste fald har I et familiemedlem de næste 8-12 år, ( ingen garanti gives)

derfor mener jeg at nedenstående råd, vejledning og oplysninger er supergode og vigtige.


  Dansk KennelKlub har en hjemmeside Købhund.dk, hvor diskussionen for og imod at have en hund, samt hvilken race til hvilken familie og rigtig mange andre gode råd og overvejelser i beslutningsprocessen kan findes.

Her vil I også finde vores kennel repræsenteret.


Før du køber hund :

Ja, beslutningen om hund må efter min mening handle om tid, overskud og en seriøs analyse af hvad kan vi give/få af at integrere en firebenet i familien, i singellivet eller i tosomheden. Her er den omtalte hjemmeside www.købhund.dk guld værd. Valget af race er efter min mening vigtigt. Ikke kun de brune øjne, den sorte snude og de nuttede, store poter bør afgøre valget.


Når du køber hund :

Når så beslutningen er taget, og valget af race er besluttet, så handler det om at finde en opdrætter. I min optik bør man vælge en hvalp fra en uddannet opdrætter. De otte uger hvalpen er hos opdrætteren inden den flytter hjemmefra er blandt de vigtigste uger i hvalpens liv. En seriøs opdrætter forpligter sig til  socialisering, korrekt fodring og håndtering, samt tæt kontakt med dyrlæger. Hvalpe i denne kategori finder du bl.a på Dansk Kennel Klubs side, Hvalpelisten.

Mange opdrætteren benytter også hjemmesiden Gipote og Den blå Avis. Men sikre jer at det er hvalpe fra en registreret og seriøs opdrætter. Prisen afspejler kvaliteten.


Når du har købt hund :

Nu starter eventyret og arbejdet.


Når du køber en hvalp hos mig, så medfølger:


Stambog fra Dansk Kennel Klub,

Købsaftale fra Dansk Kennel Klub,

Sundhedsbog fra vores dyrlæge, samt den første vaccination

Hvalpene har fået ormekur to gange

Chipmærket

Registrering i DKK

Hvalpepakke ( foder og lidt sjovt )

samt livslang hotline til Kennel GoldenFantastic, når der er behov.


At have hund : Er et makkerskab, som forhåbentlig varer i mange år. Det første år svinger ofte fra total lykke og nuttethed til usikkerhed og frustration.

Men rust jer med tålmodighed, med blik for det finurlige og sørg for at deltage i hvalpemotivation træning. Kør i tog, besøg dyrlægen, og læs lidt om hvalpens udvikling, så giver meget mening.


Og nyd så hvalpetiden med alt hvad den indebærer, de bliver så hurtigt store.