Om os & hundene           

 

         Bella                                     Sonja                                         TrineVi bor i Gilleleje tæt på hav, skov og mark.

Ideelt for mennesker og bestemt også for dyr, læs hunde.


Vi anskaffede os Bella, født 29.01.12, da vi mente vi kunne tilbyde en hund de optimale vilkår:Kærlighed, tid, omgivelser, samt tid og lyst til træning. Da Bella var to år fik hun sit første kuld.


Dette var så stort og givende, at vi besluttede at beholde en tævehvalp, samt at jeg, Anne Grethe tog en opdrætteruddannelse under Dansk Kennel Klub.

Vigtig viden, hvis man vil avle sunde og racetypiske hvalpe.


Vores opdræt, hvis man kan kalde det sådan( !!) bygger på omhu ved udvælgelse af egnet hanhund, et super gemyt, gode gener og et godt udseende. Her har vi fået kompetent hjælp af en erfaren opdrætter.

Hvalpene bliver født i stue eller køkken, hvor de opholder sig de første ugerDer er altid en af os der sover ved siden af hvalpekassen de første uger.

De første tre uger "trænes" de efter The biosensor program, hvilket bl.a går ud på at stimulere de sanser der pt er aktive,dvs lugte-, føle- og smagssansen. De bliver vendt og drejet, nænsomt og efter et bestemt mønster, de bliver nusset med en vatpind mellem trædepuderne og de bliver kortvarigt placeret på et køligt underlag. Det skulle efter kloge hoveder give robuste og lærevillige hunde.


Herefter flyttes mor og hvalpe til en større hvalpegård, indrettet i vores køkken/alrum, hvor vi opholder os rigtig meget.

De får adgang til udendørsområde, når vejr og alder tillader.


Vi sørger for socialisering og håndtering efter et skema, så alle hvalpe oplever og gennemlever det de skal, inden de skal ud i gode familier.

Hos os kommer børn, andre hunde, høns, katte, mennesker i kørestol, barnevogne, nogle med stor hatte og mærkelige stemmer. Vi spiller musik og lyd-cd for dem.


Vi synes selv, at vi skaber sunde, tillidsfulde og velsocialiserede hunde, som er klar til at møde den store spændende verden udenfor hvalpegården.


Billede fra hvalpetræf, A-kuldet i 2014.